Site Loader

Het bepaalt niet alleen hoe snel u online taken kunt uitvoeren, maar ook hoeveel van die taken uw netwerk in één keer kan uitvoeren. Tenzij je alleen woont en alleen op Facebook surft, heb je misschien meer nodig dan de minimale snelheid, zorg er ook voor dat je gebruik maakt van de beste mifi router van 2021.

  • Hieronder gaan we na waarom internetsnelheid belangrijk is, hoe u uw snelheid kunt controleren en wat u moet doen als het niet snel genoeg is om uw huishoudelijke verbindingsbehoeften af te handelen.

Wat is internet snelheid en waarom maakt het uit?

Internet snelheid verwijst naar hoeveel gegevens en informatie er op een bepaald moment via het web kunnen worden overgedragen op een enkele verbinding.

Dit is belangrijk voor de consument, omdat uw internetsnelheid bepaalt wat voor soort activiteiten u kunt doen op het internet, evenals hoeveel apparaten u kunt verbinden in een keer. Door te begrijpen hoe u en uw gezin thuis het internet gebruiken, kunt u bepalen welke internetsnelheden u van uw provider moet krijgen.

  • Als uw internetsnelheid te laag is, kunt u problemen krijgen bij het uitvoeren van taken op het web, zoals het streamen van video’s, het spelen van videogames of het uploaden van bestanden. Als het te snel is, kan het zijn dat u te veel betaalt voor internetdiensten.
  • Veel internetserviceproviders adverteren met hun upload- en downloadsnelheden. Deze cijfers zijn echter niet altijd accuraat. Het is altijd een goed idee om uw onderzoek te doen en uit te zoeken wat hun echte internetsnelheden zijn met een meSh wifi.

Internet snelheid woordenlijst: termen die u moet weten

Bij het begrijpen van internetsnelheden en hoe ze werken, is het nuttig om jezelf te wapenen met een aantal handige definities:

  1. Bandbreedte – Bandbreedte meet het totale aantal frequenties, of de capaciteit, die een netwerkverbinding op een bepaald moment kan verwerken. Hoe hoger de bandbreedte, hoe sneller uw internetsnelheid.
  2. Breedband – Breedband vertelt u in principe hoe snel uw internetverbinding is.
  3. Bit – De internetsnelheid wordt gemeten in bits per seconde (bps). Dit is de kleinste eenheid van computerinformatie, dus je zult vaak internetsnelheden zien die megabits per seconde (Mbps) worden genoemd.
  4. Byte – 1 byte is gelijk aan 8 bits. We gebruiken bytes om aan te geven hoeveel geheugen beschikbaar is of wordt overgedragen.
  5. Download – Dit vertelt je hoe snel informatie van externe bronnen door je router wordt ontvangen.
  6. Latency – Latency meet de vertraging in de gegevensoverdracht en vertelt je hoe snel gegevens van een bron op de plaats van bestemming komen.
  7. Mbps – “Megabits per seconde” is hoe we de internetsnelheden meten. Dit getal geeft de bandbreedte van een internetverbinding weer, dat is hoeveel data er per seconde kan worden overgedragen.

 

Peyton Ramirez

Connect With Us

Calendar

March 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram